Berichten in categorie: Filmkes

Fist of Fury met Bruce Lee 

De meeste kennen me niet als een echte Bruce Lee fan, maar menig weet dat ik toch wel een liefhebber ben van zijn filosofie. Nu hebben ze vorige maand een nieuwe hi-definition transfer van Fist of Fury uitgebracht met de originele Mandarijnse geluidstrack en hopen bonus materiaal. Ikzelf heb deze film natuurlijk ergens tussen mijn honderden vechtsport films op vhs liggen, maar dan in zo een versie waar de acteurs "blablablabla" gaan en dan een of andere stem "all your base are belongs to us" predikt. Mijn Mandarijns is natuurlijk niet super, maar ik houd er van om films in hun originele taal te beluisteren. Al is het maar om de toon expressie van de spelers waar te nemen.

Voor diegene die de film nog nooit gezien hebben, het is een typische Aziatische film. Alhoewel, voor die tijd was het wel een echte trendsetter. Vandaar dat Tarantino in Kill Bill er enkele verwijzingen naar deed.

Het was mij natuurlijk vooral te doen om alle bonus materiaal, waaronder een interview met Inosanto en met Jeff Imada.

Guro Dan Inosanto heeft het over de talrijke gesprekken en gebeurtenissen die hij met Bruce Lee beleefde. En legt de nadruk op het feit dat Bruce vooral uit was op snel kennis overdragen naar andere mensen. Bruce was van mening dat de film industrie, iemand op een nog snelere mannier kan onderwijzen dan eender welk boek. Dus is het belangrijk wat je verfilmd.

Jeff Imada is een van de meest toonaangevende vechtcoördinator van dit moment. Over hoe Jeet Kune Do hem heeft leren 'outside the box' denken. Iets dat dagelijkse kost is bij het realiseren van stunts.

Veder staan er op de dvds nog talrijke andere interviews, reportages en zeldzame fotokes. Eender hoe de dikke versleten vhs cassette uit mijn kast en mooi dvd dooske in de plaats.

woensdag, juli 19, 2006 Categories: Besprekingen Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Gogoplata Remco Pardoel go go 

Op de Mixfight stage van vorig weekend, was Remco de reincarnatie van Nino Schembri. Sinds enige tijd komt Draculino uit Brazilie over om in Pardoel zijn school BJJ les te geven. Draculino is een van de hoofdleraars van Gracie Barra en spendeerde nogal wat tijd met Schembri. Schembri is met zijn ridicule lenigheid zo een beetje de grondlegger van alle omoplata variaties, of althans diegene die ze aan de wereld bekend maakte.

Dus op de stage alle mogelijke variaties van omoplata. Er bestaat ook een hele dvd van Nino zelf, maar deze is vrij moeilijk te verkrijgen (dominiodproductions)

En voor diegene, die heel de tijd aan het denken zijn, wat is gogoplata ? Wel het is een choke, die je kan gebruiken na bijvoorbeeld omoplata. Omoplata is een schouderklem, die met de benen en de heup word aangezet. Ikzelf ben voorlopig nog geen echte gogo liefhebber, maar zoals Remco het reeds vermelde... Deze techniek ga je meer en meer zien gebeuren in mixed martial arts. De reden is eenvoudig, iedereen weet zo stilaan wel dat je posture moet nemen als je in de guard gevangen zit. Gogo plata en andere rubber guard variaties helpen dit te voorkomen en je kan nog eens gelijktijdig aanvallen. Felipe Costa heeft ons ook al enkele variaties laten zien en ook dit jaar in Brazilie was het trendy. Wat niet wil zeggen dat ik niet liever tien keer meer tijd in basis zaken wil steken. Tja, net zoals beenklemmen houd gogoplata het rollen leuk...

gogoplata in mma :
http://www.youtube.com/watch?v=8kQejDhbJ_A
http://www.youtube.com/watch?v=3uP73ggaSzY

meer over omoplata :
http://www.grapplearts.com/Omo-Plata-Article.htm
http://www.lockflow.com/article_view.php?id=1194

woensdag, juni 28, 2006 Categories: Filmkes Grappling Notities Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Royce Gracie vs Matt Hughes on UFC 60 

De partij waar iedereen zo lang zat op te wachten. Royce the king tegen Matt de cage. De partij begint zoals elke mma partij van deze tijd. Geen slechte mae-geris van Royce om de afstand te bewaren, maar goed geplaatste lowkicks. En dan begint het, na een clinch tegen de kooi probeert Gracie een headlock (of een slechte hoek) op Matt. Hughes neemt de rug. Even later Royce in sidecontrol gevangen. Nog even later Matt op de rug van Gracie. Nog even later Royce KO.

Allemaal heel raar als je het mij vraagt ? Heb de partij dadelijk nog eens bekeken omdat ik dacht dat Royce misschien niet goed bij bewustzijn was omwille van een stoot, maar heb niets gevonden dat daartoe zou kunnen leiden. Een top BJJer die headlocked, totaal een verkeerd posture in sidecontrol neemt om te ontsnappen en dan nog eens zijn rug geeft. Strange, weird, ... Ben benieuwd wat hij zelf hierover te zeggen had, want voor mij lijkt het een omgekochte partij. Niet dat ik Matt geen enorm goeie vechter vind en dat ik zeker denk dat ie kans had om te winnen, maar zo ?

dinsdag, mei 30, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Vindingrijkheid in het thais boksen 

In deze thaiboks partij nemen twee vechters met het cockayne syndroom het tegen elkaar op. Het bewijst nog maar eens dat vechten voornamelijk over techniek en creativiteit gaat en niet over agressie en brute kracht. Kijk ook hoe een van de vechters een handstand doet om naar het hoofd van zijn tegenstander te stampen. Dus ook de handstand, zoals gebruikt in het capoeira, werkt als je er maar genoeg op geoefend hebt.

vrijdag, mei 19, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Masakazu Imanari Leglocks 

Imanori is een klein ventje zoals ons zot aapke den Tom. Zo een vechter die denkt dat kimonos voor pussies zijn, enkel submissies tellen, guard springen gay is en leglocks dus rulen. En natuurlijk is onze Suki of Saki met zijn suckiessubmissionwrestling of ssw hier een echte fan van. Zie hier het filmke dat onze "he who comes to the club with only a little brommerke" ons toezond om ons te verbazen :-S Aan de techniek is niets speciaal, ik deed dit al van in mijn Shooto tijd. Hij heeft er natuurlijk wel iets meer op geoefend. Hier vind je de andere leg hunters en lees ook meer op Exit-BJJ comments...

woensdag, mei 17, 2006 Categories: Filmkes Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Clock choke - Relógio 

Over de relogio of clock choke bestaan veel discussies en dan voornamelijk over de beweging van de benen, de plaatsing van de borst en de positie van de verste arm. Voor de benen is er discussie over het al dan niet overstappen of bijschuiven in het rondgaan. Moet de heup op de borst bovenop de schouder of het hoofd komen ? En waar komt nu best je andere hand ? Op de vooram, onder het achterbeen, achter het hoofd, aan de andere lapel. Ze werken allemaal, maar de timing of het moment waarop je voor een bepaalde positie moet natuurlijk juist zijn. Eender hoe zolang ie maar afklopt op het einde zal het wel in orde zijn zeker :)

Maar op het einde van deze wedstrijd met Walid tegen Royce kan je alvast een perfect voorbeeld zien...

Of vanuit een andere hoek en in kleur :)...

dinsdag, maart 28, 2006 Categories: BJJ Filmkes Grappling Notities Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

Genki Sudo - We are all one 

Als je van onorthodoxe vechters houd zoals Sakuraba en Eddie Bravo, dan ben je zeker ook fan van Genki Sudo. Niet alleen is hij een complete vechter, maar weet ook exact wat het publiek wenst voor hun geld. Niet echt realistische gevechten, maar pure show en entertainment. Enjoy...

woensdag, maart 22, 2006 Categories: Competitie Filmkes
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten

The Simpsons 

Voor de hardcore Simpsons liefhebber : http://gprime.net/video/therealsimpsons/

maandag, maart 13, 2006 Categories: Filmkes Leuk Van het Web
Delen met behulp van populaire bookmarking diensten
Pagina 3 of 5 << < 1 2 3 4 5 > >>